A négy színtípus felismerése az öltözködésben

A négy színtípus felismerése az öltözködésben

Most hétvégén október 3-án szombaton Budapesten a Mod’Art Divatiskolában jártam ahol nagy örömömre Pirityi Évától tanulhattam.

Szóval elkezdődött az egyén színei szín-és stílustanácsadó suli és egy nagyon érdekes napon vagyok túl, mert megismerhettem még jobban a négy színtípust és nagyon sok kérdésesemre kaptam itt választ. Most megosztok veled egy pár gondolatot a tanultakról, mert nem is gondolnád, hogy milyen fontos az öltözködésben, hogy megtaláljuk a saját színtípusunkat, mert erre épül az egész öltözködés és a teljes ruhatárunk.

A négy színtípus megkülönböztetése

Első napon a színeket vettük át és alaposan megtanultam, hogy a színtípusok között meg kell különböztetni a meleg és hideg, telített és telítetlen színeket, világos és sötét színeket is. Ezeket semmi kép nem szabad keverni.

Négy fő színtípust különböztetünk meg és ezen belül is vannak kevert típusok és így tizenkét színtípus van összesen. A négy fő típus a Tavasz, Nyár, Ősz és a Tél tudtam meg Pirityi Évától.

Pirityi Éva
pirityi-éva-szintipus-szakerto

Pirityi Éva színtípus szakértő

könnyűipari mérnök, okleveles színdinamikai- és színszakértő, a Magyar Divat Intézet volt tervezője, a hazai színtanácsadás meghonosítója /1989/. Jelenleg a L’Oréal fodrászainak és sminkeseinek színelmélet tanára, a Modart Művészeti és Divat Iskola, a Central Médiaakadémia, valamint a Debreceni Divatiskola tanára.

Azt is megtudtam, hogy a Tél típusba tartozok és, hogy milyen színek állnak nekem a legjobban és, hogy hogyan kell megkülönböztetni a színtípusokat. Nagyon érdekes és izgalmas feladat számomra, mert rengeteg mindenre oda kell figyelni egy-egy színtípusba tartozó személy beazonosítása során.

Heten vagyunk a csoportban és mind a hetünket teszteltük, hogy milyen színtípusba tartozik. Fehér lepedővel letakartuk a másikat, hogy semmilyen befolyásoló tényező ne legyen, és elkezdtünk anyag mintákat odahelyezni a nyak és arcrészhez. Fantasztikus volt felismerni, hogy egy-egy szín sápasztotta az arcot és egy teljesen más szín pedig üdévé, ragyogóvá tette az arcbőrt. Így állapítottuk meg, hogy ki milyen színtípusba tartozik és, hogy milyen színek állnak neki jól.

Ezt tanultuk és gyakoroltuk egész nap így alig várom már a következő alkalmat, hogy vajon milyen sok érdekesség fog még kiderülni az egyén színeinek világából.

Tarts velem, mert legközelebb is leírom mit tanultam, hogy Te is megtaláld a saját színtípusodat.

Hozzászólások