Hogyan vásároljunk iskolaszert az elsősöknek? Amit az iskolaszer vásárlásról tudni kell!

Hogyan vásároljunk iskolaszert az elsősöknek? Amit az iskolaszer vásárlásról tudni kell!

Természetesen nem a szülők kezdik az iskolát, de sokszor jobban izgulnak, mint a kisdiákok. Meg fogunk lepődni, hogy mi minden iskolaszer, kell egy 1. osztályos kisdiáknak. Minden elsős várja már az iskolát, hogy becsengessenek és, hogy új élményekkel gazdagodjanak. Hasznos az iskolaszer vásárlásnál a gyerkőcöt is megkérdezni, hogy mit szeretne, mert akkor nagyobb kedvvel indul neki az iskolás életnek. De természetesen nem kell mindent megvenni, amit csak meglát.

Az iskolaszer mellet fontos a megfelelő iskolatáska kiválasztása

Mindenképpen a gyerkőccel válasszuk ki az iskolatáskát, mert akkor nagyobb kedvel fog iskolába járni és jobban fog rá vigyázni. Érdeklődjünk az árak felől, mert több ezer forintot is meg tudunk spórolni ugyan azon a terméken. Egy jó minőségi iskolatáskát válasszunk az elsősöknek a klasszikus felűről pakolós merevített fajta lenne a legjobb választás. Az iskolatáska mellé a gyártók mindenféle egyéb kiegészítőket gyártanak. Ilyen például az akkus uzsonnás táska, tisztasági csomag, tornazsák és egyéb mappák, amire lehet, hogy nem is lesz szükség az iskolában. Ezért érdemes előtte körbejárni.

Lista nélkül ne induljunk iskolaszert vásárolni

Az elsős anyukáknak már a beiratkozásnál odaadják a listát, hogy milyen iskolaszer lesz majd szükséges a gyereknek a szeptemberi becsengetéskor. Így már időben elkezdhetik a szemezgetést a vásárlást. Érdemes e szerint vásárolni nem szabad túlzásba esni, mert akkor hazavihetnénk az egész boltot. Feleslegesen! :)

Iskolaszer / Tolltartó választása

Mindenképpen kérdezzük meg a gyerkőcöt, hogy milyet szeretne, mert ő fogja használni minden nap. Természetesen legyen praktikus és jól átlátható, sok grafit, piros, kék, zöld, színes ceruzák, radír, vonalzó és olló is elférjen benne. Ezért javaslom a kihajtósat vagy a kétemeletes tolltartót.

Ceruzából sosem elég! Tipikusan ez az, az iskolaszer fajta

Érdemes betárazni a grafitokból és a színes ceruzákból. Ezek fogyó eszközök és sosem elég belőle. És néha a padtársnak is megtetszik egy-egy ceruza és haza már nem kerül. Erre sajnos nagyon sokan panaszkodnak, hogy hiába vesznek, drága ceruzákat folyamatosan eltűnnek. Így javaslom, hogy jelöljétek meg és akkor nem lesz belőle gond.

Füzetcsomag választás

Általában a helyi kereskedők kapcsolatban vannak az iskolával és a tanító nénikkel ők is tudják, hogy mi kerüljön a kezdő füzetcsomagba. Első osztályban 14-32 –es vonalazású füzet kell 3-4 db és ugyan ennyi négyzetrácsos is. Az iskolaszer kezdőcsomag általában sima minta nélküli füzeteket tartalmaz. Ennek a gyerkőc nem nagyon örül, mert nem találja a kedvenc mesehősét rajta. De nyugodtan vásároljuk meg, mert az otthoni gyakorlásra kitűnő választás. Azért hogy a gyerkőc is örüljön, vásároljunk neki mintás füzetet is néhány darabot. Ez igazából nem nagy plusz költség mert mi az iskolaszer csomagot kedvezményesen szoktuk adni és így a néhány mintás füzetet is futja, amit a csomagár kedvezményen lehet spórolni. Alapdolgokat találunk meg az iskolaszer füzetcsomagban. Ilyen például a dipa, írólap, rajztábla, színes papírok, számolókorong, ragasztó stift, origami lapok, ecset, ecsettál. A kezdő csomagban nincs is másra szükségünk, mert a megfelelő ceruzákat és az egyéb dolgokat mindenki a saját pénztárcájához mérten vásárolja. Természetesen menjünk a listánkkal, mert a tanító nénitől is függ, hogy pontosan mit és mennyi mindent kell majd megvásárolnunk.

Tankönyv és a füzetek csomagolása

Természetesen be kell csomagolni a könyveket és a füzeteket is akkor is, ha füzetbe mintásat vettünk. A legjobban bevált az iskolaszer palettából az áttetsző csomagoló fólia, amibe több változat is kapható. Van olyan, ami a két végén ragad, vagy olyan, amibe csak bele kell csúsztatni a füzetet / könyvet. Így legalább be tudja azonosítani a gyerkőc a könyv borítóját, mert manapság már nagyon szép borítókkal gyártják a könyveket.

Rajzdoboz tartalma

Erre tökéletesen megfelel, akár egy cipős doboz is. Ha spécik akarunk lenni, akkor a gyerkőc kedvenc mesefigurájának csomagolópapírjával tudjuk bevonni. Az iskolaszer kínálatból ezt a dobozkát is a tanító néni listája szerint töltjük meg. Festőköpenyt, vagy egy rosszabb pólót tegyünk bele, amit nem bánunk, ha összefestékeznek. Így könnyen stipi-stopi megóvjuk a gyerek ruháját. :)

Uzsonna is kell!

Az iskolások már önállóan étkeznek. Figyeljünk oda, hogy ne csak a nasit egyék meg a gyerekek, mert a tanító nénik nem biztos, hogy oda tudnak figyelni a gyermekünk helyes táplálkozásra. Gondosan csomagoljunk be szendvicseket és a folyadékról se feledkezzünk meg.

Jó tanulást kívánok, legyetek ügyesek! :)

Ha van még kérdésed írd meg kommentben, vagy látogass meg minket személyesen a szezonális DAJKÓKER Nyári SuliButikban, ahol minden egy helyen, ami az iskolakezdéshez kell!

Anita :)

Hozzászólások